Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

 


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
 www.goneis.org   gt.asgme@gmail.com


Τετάρτη,  13 Γενάρη 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΥΤΕ Ο ΣΕΒ ΤΕΤΟΙΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ»…

Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδης, θέλοντας να βάλει το λιθαράκι του στον «Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία» προτείνει αυτό που δεν τόλμησαν ούτε ξεστομίσουν κυβερνήσεις, βιομήχανοι, εργατοπατέρες και άλλοι «μεταρρυθμιστές» της εκπαίδευσης.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής, αφού αναμασά όλη την επιχειρηματολογία ΟΟΣΑ, Ε.Ε. για τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει η  εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προτείνει την αύξηση των διδακτικών ωρών στα σχολεία στις 40/βδομάδα  χωρίς δημοσιονομικό κόστος καθώς τις επιπλέον ώρες των εκπαιδευτικών θα πρέπει να τις πληρώσουν οι ΓΟΝΕΙΣ με εισοδηματικά κριτήρια.
Μάλιστα, απ΄ ό,τι φαίνεται στο άρθρο, έχει κάνει συγκεκριμένη μελέτη  αφού παρακάτω προτείνει:
 « Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών x 60 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ το χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή/οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ x 10 μήνες = 600 ευρώ το χρόνο. Οι δύο καθηγητές - αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες, λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ το μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ το χρόνο.  Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.»
Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν διατυπώνεται τυχαία, ούτε αποτυπώνει προσωπικές απόψεις, αλλά εκφράζει βαθύτερες σκέψεις που μπορεί να τεθούν προς συζήτηση και στον λεγόμενο διάλογο για την παιδεία. Εξάλλου πολλές φορές ακούσαμε από επίσημα χείλη, γιατί να μην να βοηθήσουν οι γονείς που έχουν την οικονομική  δυνατότητα στα οικονομικά του σχολείου. Τώρα μας καλούν, αν θέλουμε να έχουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία  να καλύψουμε το κόστος.
Όλα αυτά βέβαια με κοινωνική ευαισθησία αφού θα εξαιρούνται οι άνεργοι και οι άποροι .
Τι ξετσιπωσιά !!! Τι υποκρισία !!!  
Καλούμε τους Συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες να κάνουν γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουν και να καταδικάσουν τα σχέδια του Υπουργείου. Να αντιδράσουν και να μη δεχτούν την οριστική διάλυση του δωρεάν και δημόσιου σχολείου.
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ  ΜΟΡΦΩΣΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ  Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΗΣ!

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου