Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Κυριακή 26 Ιούνη Παγκόσμια ημέρα κατά των ΝαρκωτικώνΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr , email: omegokmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή 26 Ιούνη Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Διαπιστώνουμε, τελευταία, ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πρόταση για απελευθέρωση των ναρκωτικών σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα επιδιώκεται να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής, οι δημοκρατικές ελευθερίες συρρικνώνονται, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, η φτώχεια δίνει τη σκυτάλη στην εξαθλίωση.  Η συνταγή παλιά, δοκιμασμένη και πετυχημένη.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι νέοι στρέφονται στα ναρκωτικά κυρίως για να ξεφύγουν από τη σημερινή κοινωνία και τα αδιέξοδά της, για να υποκαταστήσουν βασικές τους ανάγκες και επίσης ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανοχή και ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά δημιουργεί στάση ζωής που οδηγεί στη μοιρολατρία, στην απάθεια και στην υποταγή.  Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να λείψουν οι αιτίες που το γεννούν.
Αιτίες γνωστές κι ομολογημένες: H φτώχια, η εκμετάλλευση, η ανεργία, η σχολική ή άλλη κοινωνική απόρριψη και περιθωριοποίηση. Είναι οι συνέπειες της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, που θέλει τη νεολαία παραδομένη στους ψεύτικους κόσμους, για να μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί και να μην αντιστέκεται. 
Συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι με το σχέδιο αυτό νόμου κατοχυρώνεται η «ελευθερία στη χρήση», το δικαίωμα στην «αυτοπροσβολή»! Τη στιγμή που προσβάλλονται με τον πιο βίαιο τρόπο τα δικαιώματα όλων μας στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.
Η Ομοσπονδία Γονέων χαιρετίζει την αξιόλογη προσπάθεια της Επιτροπής Οργάνωσης Αθλητικών Δραστηριοτήτων στον Αγώνα κατά των Ναρκωτικών, η οποία αποφάσισε την διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 24, 25 και την Κυριακή 26 Ιούνη στη Θέρμη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών.
Καλούμε τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (επισυνάπτεται) εκτός από ομιλία, περιλαμβάνει επίσης θεατρική παράσταση, ποδηλατοδρομία, καλαθοσφαίριση, συναυλία και μουσική βραδιά, αγώνα δρόμου 5χλμ., και κυρίως ποδοσφαιρικό αγώνα βετεράνων με μικτή ομάδα ΑΡΗ – ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΚΗ με αντίπαλους τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης.  
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους μαζί με τα παιδιά μας να σηκώσουμε κεφάλι κατά της άγριας αυτής πολιτικής που θέλει τα ναρκωτικά σε σούπερ μάρκετ σε τιμές ευκαιρίας για τους νέους.  Είναι ώρα να παλέψουμε για μια κοινωνία που τα παιδιά μας θα έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ψυχαγωγία.
Είμαστε ξεκάθαροι:
Λέμε όχι σε όλες τις εξαρτήσεις
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά
ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους
ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά
Απαιτούμε:
Την άμεση απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου
Διεκδικούμε:
·         Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας
·         Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.  Ειδικά προγράμματα απεξάρτησης για τους μετανάστες μακριά από τις πολιτικές του φακελώματος, των διώξεων και των διακρίσεων σε νόμιμους και παράνομους.
·         Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
·         Γενναία χρηματοδότηση για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ενισχυθούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Η μοναδική πραγματικά ελεύθερη επιλογή είναι
ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή,
ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.Γραφείο Τύπου,
Ιούνης  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου