Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Mονογονεϊκή οικογένεια σε πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr , omegokmak@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωθήκαμε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 67ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Ξηροκρήνης, για την εξής κατάσταση: Στη γειτονιά τους υπάρχει μονογονεϊκή οικογένεια σε πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση. Η μητέρα είναι άρρωστη και άνεργη. Ο γιος της είναι μαθητής στην Α΄ γυμνασίου. Η κοινωνική λειτουργός, που επισκέφθηκε το σπίτι, διέγνωσε ότι είναι ακατάλληλο για διαβίωση, γιατί δεν διαθέτει ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση, ούτε νερό. Η Εισαγγελία δίνει χρονικό περιθώριο ενός μηνός στη μητέρα να βρει καινούρια στέγη, κατάλληλη για το παιδί. Η παραπάνω προθεσμία λήγει στις 11 Φεβρουαρίου 2017.
Ο Σύλλογος του 67ου δημοτικού προέβη σε κάποιες ενέργειες, όπως ενημέρωση των διευθυντών και των αντιδημάρχων κοινωνικής και πολιτικής αλληλεγγύης και παιδείας και πολιτισμού. Γίνονται, επίσης, προσπάθειες να συγκεντρωθεί κάποιο χρηματικό ποσό για να καλυφθούν σε πρώτη φάση τα έξοδα μεταφοράς της οικογένειας σε άλλο σπίτι.
Η Ομοσπονδία Γονέων απαιτεί:
  • Άμεσα να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί η οικογένεια σε ό,τι χρειαστεί.
  • Άμεσα και κατά προτεραιότητα να εξεταστούν μητέρα και γιος από νοσοκομειακό γιατρό και να τους παρασχεθεί εντελώς δωρεάν πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Άμεσα να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς της κοινωνικής πολιτικής να βρούνε ασφαλές κατάλυμα στην οικογένεια.
  • Μόλις αναρρώσει η μητέρα, να έχει μόνιμη και σταθερή εργασία.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε επιπλέον βοήθεια από το εργατικό, λαϊκό και γονεϊκό κίνημα. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, διεκδικώντας άμεσες λύσεις.

Ένας για όλους και όλοι για έναν


Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
Φλεβάρης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου