Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Τη τελευταία βδομάδα γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων στα σχολεία της περιοχής μας. Μαχαίρια, καδρόνια, μάρμαρα και βόμβες μολότωφ χρησιμοποιούνται από φασίστες εναντίον μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο.

Έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν όλη ή χώρα δονούνταν από το σύνθημα «οι ναζί στη φυλακή», αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Η καταδίκη της εγκληματικής, φασιστικής  οργάνωσης από τα  δικαστήρια δεν αρκεί.

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!

Ο φασισμός τσακίζεται από το οργανωμένο κίνημα εργαζομένων, γονιών μαθητών, φοιτητών, που θα τον ξεριζώσουν από τα σχολειά ,τα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές.

Ο φασισμός χτυπιέται όταν με αλληλεγγύη και μαζικότητα παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!

Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις ψυχές των παιδιών μας, με το ρατσισμό, την ξενοφοβία ,την μισαλλοδοξία και τον φόβο. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Με τον τρόμο και τη βία επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή που υψώνεται και απαιτεί ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σχολεία με σύγχρονες υποδομές, με υγιεινή και ασφάλεια .

Κυβέρνηση και Υπουργείο παιδείας έχουν σοβαρές ευθύνες, όχι μόνο για την ανοχή που έδειξαν στις εγκληματικές ενέργειες των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί εξισώνουν αυτούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, με αυτούς που κρατούν μαχαίρια και ρόπαλα.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να βρεθούν οι υπαίτιοι και να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους ενεργειών. Να καθαρίσουν τα σχολεία μας ,να μείνουν μακριά από τα παιδιά μας τα ναζιστικά φασιστικά μορφώματα και η ιδεολογία που πρεσβεύουν.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι το γονεϊκό κίνημα θα κάνει πίσω.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλλουν με δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν της αξίες της αλληλεγγύης ,της φιλίας των λαών.

Διεκδικούμε μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Καλούμε γονείς και μαθητές

 την Πέμπτη 7/10 στις 19:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την καταδίκη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ,  στη συναυλία που καλούν μαζικοί φορείς της πόλης.

 

 

Γραφείο τύπου 3/10/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου