Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Κυριακή 06 Νοεμβρίου, στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, τη σύσκεψη της Ομοσπονδίας με συλλόγους Ένωσης της περιοχής μας, με Συλλόγους Γονέων, αλλά και γονείς που συμμετείχαν σαν παρατηρητές.

Η συμμετοχή ήταν αξιόλογη και αποτελούνταν από περίπου 50 Συλλόγους Γονέων και 6 Ενώσεις. Ο αριθμός των συμμετεχόντων, η ποιότητα της συζήτησης, αλλά και οι νέες Ενώσεις που συμμετέχουν ή είναι υπό σύσταση, δείχνουν ότι η οργάνωση των διεκδικήσεών μας, η ανάγκη για αναβάθμισης της ζωής των παιδιών μας,  βρίσκει ολοένα πιο μεγάλη αποδοχή.

Τόσο εισηγητικά, όσο και στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων εκφράστηκαν αγωνίες για τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους ζωής που συνεχώς ανεβαίνει, για την ακρίβεια που επηρεάζει και την λειτουργία του σχολείου (θέρμανση, μεταφορές, αναλώσιμα, κ.ά).

Μεγάλη ανησυχία εκφράστηκε για τα ψυχοκοινωνικά ζητήματα των παιδιών, που πολλές φορές επιφέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως απομόνωση, ζητήματα κοινωνικοποίησης. Σε αυτό προστέθηκαν και τα δεκάδες περιστατικά βίας μέσα και έξω από το σχολείο. Επιβεβαιώθηκε  η ανάγκη να υπάρξουν επιπλέον μέτρα με ευθύνη του Υπουργείου για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο θέμα με τη βία. Σε αυτά συνεπικουρούν η έλλειψη ψυχολόγων σε κάθε σχολείο, διδακτικό προσωπικό που δεν βρίσκεται στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς,  νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων στην καθαριότητα και στην φύλαξη των σχολείων.

Επίσης, συζητήθηκε το σχολείο που μπορούν να έχουν οι μαθητές με βάση τις δυνατότητες τις εποχής, για ποιο λόγο υπάρχει τρομαχτική έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών ελέγχων, τι φταίει που  δεν αντιμετωπίζεται η κτιριακή ανεπάρκεια. Ταυτόχρονα, ποιος πρέπει να είναι ο δρόμος για την επίλυση όλων αυτών των ζητημάτων.

Τέλος, μιας και εκτός από γονείς είμαστε και εργαζόμενοι, προτάθηκε  να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση απέναντι σε όλο αυτό που εμποδίζει τις ζωές των παιδιών μας, που δυσκολεύει το μέλλον τους και το περιγράφει δυσοίωνο. Δε μπορούμε να ανεχτούμε παιδί που κρυώνει, πεινάει, δεν έχει την πρόσβαση που δικαιούται σε Υγεία, Παιδεία. Έτσι προτάθηκε στην Ομοσπονδία να συμμετέχει με κάλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

                        Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.                                                                      Ως Ομοσπονδία δηλώνουμε ότι θα επαναλάβουμε τη σύσκεψη και θα συνεχίσουμε με εκδηλώσεις.

Θεσσαλονίκη, 7/11/2022

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου