Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

https://omegokmak.blogspot.com -omegokmak@gmail.com


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικης Μακεδονίας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών τους αναγκών και θα συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Αυτός ο αγώνας περνάει μέσα από την εναντίωση στα σχέδια του διαχωρισμού των παιδιών και των σχολείων μας, που μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς από παιδαγωγούς και επιστήμονες σε γραφειοκράτες που θα συμπληρώνουν όλο και περισσότερο δείκτες και κουτάκια και θα ασχολούνται όλο και λιγότερο με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης δεν αφορούν τη βελτίωση του σημερινού σχολείου όσο και να επιλέγονται εύηχες λέξεις όπως η "αξιολόγηση".

Δεν αφορούν τη στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών από τις συνέπειες των δύο χρόνων της πανδημίας όπως όλοι οι ειδικοί βάζουν στο κάδρο της συζήτησης αυτήν την περίοδο και την επίδραση τους σε γνωστικό και ψυχικό επίπεδο στα παιδιά.

Δεν αφορούν την ενίσχυση με υποδομές και μέσα των σχολείων για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν αφορούν την κάλυψή όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, τμημάτων ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, τμημάτων ΖΕΠ, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Πραγματική αναβάθμιση του σχολείου είναι η ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών που κράτησαν τα σχολεία όρθια όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, όταν μπήκαν στα σπίτια μας και ως γνήσιοι παιδαγωγοί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση. Είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών που στήριξαν τα παιδιά μας τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που χάρη στη δική τους προσπάθεια δεν έχασαν την επαφή με το σχολείο!



Οι εκπαιδευτικοί δίνουν σήμερα έναν αγώνα όχι για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα όπως τους συκοφαντεί το υπουργείο αλλά για να μπορεί το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που το στηρίζουν να έχουν τα εφόδια να βοηθούν ολόπλευρα τα παιδιά μας.

Για αυτό στεκόμαστε δίπλα τους.


Ο αγώνας τους για τη μόρφωση των παιδιών είναι και δικός μας αγώνας!



Θεσσαλονίκη 18/4/2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου