Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η κανονικότητα στη ζωή τους.....



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καθημερινά το σύνολο των συλλόγων γίνεται δέκτης παραπόνων για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο σε σχέση με την καθαριότητα των χώρων. Οι εργαζόμενες καθαρίστριες- όπου αυτές υπάρχουν- προσπαθώντας να ικανοποιήσουν της τεράστιες ανάγκες του σχολείου εργάζονται πολλές φορές κα περαν του ωραρίου τους για να μπορέσουν να καθαρίσουν τα σχολεία.
Οι Ομοσπονδία αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με αιχμή το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, τον τερματισμό της ομηρίας τους, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα τους και καλούν συλλόγους και ενώσεις να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη που προχωρούν οι σχολικές καθαρίστριες, στο πλαίσιο της οποίας την Τρίτη 20 Νοέμβρη θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Αθήνα στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή, απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και διάφορες αγωνιστικές μορφές και πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα εκείνη την ημέρα. Παράλληλα θα απεργήσουν και την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, ημέρα πανεργατικής απεργίας.

« Τέρμα στα ψέματα και τη διαρκή ομηρία. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η κανονικότητα στη ζωή τους. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει εγκλωβισμός, ψέματα, διαρκής ομηρία. Έχουν νιώσει στο πετσί τους, τι σημαίνουν για τις καθαρίστριες οι νόμοι που στερούν τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Όλοι οι γονείς , να δείξουμε την αλληλεγγύη σε εργαζόμενους που βιώνουν κάθε μέρα τα ιδία προβλήματα με μας . Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να συμπαρασταθούμε στο αίτημα τους για ενιαία σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας.».



Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
Νοέμβριος  2018
. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου