Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για τα 47 χρόνια απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

 

 

         47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…

ο αγώνας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» συνεχίζεται.

 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του ’73, τα οράματα και οι διεκδικήσεις του, γεννήθηκαν στο  έδαφος των αγωνιστικών  παραδόσεων του λαού μας και της νεολαίας του. Αυτός ο ηρωικός ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας αποτελεί με τη σειρά του ορόσημο για το σήμερα και το μέλλον. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία και την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας.

                                                             Αγώνας για:

ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ένα σύνθημα επίκαιρο όσο ποτέ

-Ψωμί: Εικόνες παιδιών να μην έχουν να φάνε, να περιμένουν το σχολικό γεύμα  τον 21ο αιώνα είναι απαράδεκτες. Οι αγώνες για ψωμί, εργασία  πάνε παράλληλα με τη διεκδίκηση για υγεία και μέτρα στήριξης για το λαό μας

 -Παιδεία: Στα ήδη γνωστά και χρόνια προβλήματα, ήρθε να προστεθεί το δεύτερο, μέσα σε λίγους μήνες, κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Η ανάγκη για ισότιμη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές έχει σταματήσει να εξασφαλίζεται. Η Κυβέρνηση ενώ είχε μήνες μπροστά της για να ετοιμάσει ένα σχέδιο για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας (λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού  προσωπικού, διενέργεια δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών). Αντ΄ αυτού πέταξε 6.000.000 ευρώ σε μάσκες αλεξίπτωτα και προχωρά σε τηλεκπαίδευση, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εκπαίδευση στην τάξη και πρωτίστως χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε αυτήν όλων των μαθητών. Δωρεάν και αποκλειστική παιδεία για όλους.

 -Ελευθερία: Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας δεν μπαίνουν στο γύψο με διατάγματα και απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων «καθ' άπασαν την επικράτειαν». Οι αποφάσεις και οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές και θα μας βρουν απέναντί τους.

Αν ο λαός δεν σταθεί όρθιος τώρα φορώντας την μάσκα του

θα γονατίσει αύριο φορώντας το φίμωτρο

Θεσσαλονίκη, 16/11/ 2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου