Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ενημερωτικο σημειωμα -Αναλυτικες οδηγιες πραγματικο δικαιουχο

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

                H ΑΣΓΜΕ η Ομοσπονδία  με παραστάσεις και άλλες διαμαρτυρίες απαιτήσαμε να μην υποβάλλουμε τη δήλωση για τον πραγματικό δικαιούχο.

            Είχαμε εκφράσει τη θέση να συνεχιστεί η  εξαίρεσης των συλλόγων γονέων . Οι σύλλογοι  δεν έχουν εμπορικές ή άλλες επιχειρηματικές σχέσεις & δραστηριότητες και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι επιχειρήσεις.

            Άλλωστε σύμφωνα με την υπάρχουσα φορολογική νομοθεσία, τα στοιχεία κάθε νόμιμου εκπροσώπου των συλλόγων  τα κοινοποιούν στους αρμόδιους φορείς.

            Την ίδια στιγμή πού το μεγάλες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από ελέγχους  , θέλουν να βάλουν περισσότερα εμπόδια στους γονείς που συμμετέχουν στο γονεϊκό κίνημα  και να ενοχοποιήσουν τους συλλόγους  ότι φοροδιαφεύγουν ή πιθανώς διακινούν μεγάλα ποσά την ίδια ώρα που κλείνουν τα ματιά σε μια σειρά οπό προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία

            Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη θέλουν να ενοχοποιήσουν τα συνδικάτα, να δημιουργήσουν μεγαλύτερες δυσκολίες στη δράση των ταξικών συνδικάτων.

            Η Καλύτερη απάντηση είναι να μαζικοποιηθεί το γονεϊκό κίνημα όλο και περισσότεροι γονείς να συμμετέχουν στου συλλόγους γονέων και οργανωμένα να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα των παιδιών μας.

            Παρά λοιπόν τις προσπάθειες που κάναμε, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του νόμου.

            Υπάρχουν οδηγίες στην σελίδα της Ομοσπονδίας για την υποβολή

https://omegokmak.blogspot.com/2021/02/blog-post_67.html

 

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5/2/2021

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΙΟΥΧΟΣ

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία κάθε νομική μορφή πρέπει να δηλώσει σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία των ατόμων που διαχειρίζονται τα οικονομικά δεδομένα. Μέχρι σήμερα η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 01/11/2020. Κάθε σωματείο πρέπει να δηλώσει τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Ταμία του.

Η πλατφόρμα είναι η παρακάτω:

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/epiheiriseis/mitroo-pragmatikon-dikaioyhon

1.      Στην αρχικήσελίδαπατάμε είσοδος

 

2.      Μπαίνουμε με τους κωδικούς του νόμιμου εκπροσώπου

 

3.      Επιλέγουμε το καταχώριση/ ενημέρωσηστοιχείων

 

 

4.      Μας βγάζει λίστα με τους φορείς που είμαστε νόμιμοι εκπρόσωποι

 

5.      Επιλεγούμε και πατάμε είσοδος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.Η πρώτηκαρτέλα αναφέρει τα βασικά στοιχεία του Σωματείου και από κάτω τον νόμιμοεκπρόσωπο που έχουμε δηλώσει στην εφορία

 

7.      Πάνω αριστερά υπάρχει η καρτέλα δικαιούχοι αν την επιλέξουμε βγαίνει στην παρακάτω εικόνα

 

 

 

8.      Πατάμε προσθήκη δικαιούχου και μας εμφανίζει την παρακάτω εικόνα

 

Όπου πρέπει να βάλουμε το ΑΦΜ και να επιλέξουμε «Φυσικό Πρόσωπο» και έπειτα επιλογή

9.      Παρουσιάζεται η καρτέλα με τα στοιχεία από το ΑΦΜ που βάλαμε 

 

Πρέπει να συμπληρώσουμε όλα τα στοιχεία που υπολείπονται όπως αριθμό κινητού και σταθερού, email και φαξ (εάν δεν υπάρχειβάζουμεδέκαμηδενικά). Στην ιδιότηταμέλους επιλέγουμε το «μέλος ΔΣ». Στην ενότητα έκτασηδικαιώματοςεπιλεγούμεανάλογα από την λίστα που βγάζει είτε «Ταμίας» είτε «Γραμματέας». Πατάμε καταχώρηση. Την ίδια διαδικασία πρέπει να επαναλάβουμε ώστε να καταχωρηθούν όλοι.

 

10. Τέλος στην βασική καρτέλα πάνωδεξιά υπάρχει η επιλογή για προσωρινή αποθήκευση εάν θέλουμε να μην το στείλουμε άμεσα και η επιλογή οριστική υποβολή που στέλνουμε τα στοιχεία στην βάση δεδομένων. Προσοχή μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε στοιχεία και στην βασική καρτέλα πχ email

 

Τεχνικά ζητήματα

1.     Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν είστε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου»;

Η πρόσβαση στο σύστημα λαμβάνει χώρα από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την υποβολή της δήλωσης, με τους δικούς του προσωπικούς κωδικούς, μέσω της διαδικασίας εξουσιοδότησης στο TaxisNet,.

Το μήνυμα "Δεν είστε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου" σημαίνει δεν έχει ακολουθηθεί στο TaxisNet η διαδικασία εξουσιοδότησης, άρα δεν έχετε και δικαίωμα υποβολής.

2.     Πως ολοκληρώνεται η υποβολή της δήλωσης;

Μετά την προσθήκη όλων των δικαιούχων, ο υπόχρεος μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά την δήλωση πατώντας το κουμπί «Προσωρινή Αποθήκευση» της οθόνης «Βασικά Στοιχεία» και μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις επιθυμεί. Για την οριστική υποβολή της δήλωσης , επιλέγεται το κουμπί «Οριστική Υποβολή» της οθόνης «Βασικά Στοιχεία».

3.     Έχω κάνει οριστική Υποβολή και πρέπει να κάνω μεταβολές.

Παρέχεται η δυνατότητα άρσης της οριστικής Υποβολής και πολλαπλών επανυποβολών, πατώντας το κουμπί «τροποποίηση» της οθόνης «Βασικά Στοιχεία».

4.      Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει αριθμός ΓΕΜΗ;

Το πεδίο "Αριθμός ΓΕΜΗ" δεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί να είναι κενό. Ωστόσο, αν ο χρήστης εισάγει τουλάχιστον ένα χαρακτήρα στο πεδίο, τότε είναι απαιτητό να συμπληρώσει από 8 έως 12 αριθμητικά ψηφία.

5.             Τι είναι το πεδίο TAXID;

Σε περίπτωση προσώπου από το εξωτερικό το πεδίο TAXIDσυμπληρώνεται αυτόματα (με βάση τον αριθμό μητρώου της χώρας του εξωτερικού) και δεν είναι τροποποιήσιμο

Η καταχώριση τυχόν αλλαγών στα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων γίνεται εντός εξήντα (60) ημερών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή υποτροπής, το πρόστιμο διπλασιάζεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου