Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΑΣΓΜΕ-Σχετικά με τη σύμβαση του ΥΠΑΙΘ και της εταιρείας Cisco για την τηλεκπαίδευση

 

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, TK 104 32

 www.asgme.gr   gt.asgme@gmail.com

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ “ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ” από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ την

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ

 

         Τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα σχετικά με τη σύμβαση του ΥΠΑΙΘ και της εταιρείας Cisco για την τηλεκπαίδευση, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που δυο χρόνια διεκδικούν γονείς- μαθητές και εκπαιδευτικοί. Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

 

        Τα 2 εκ. ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος σε ιδιωτική εταιρεία για την τηλεκπαίδευση θα μπορούσαν να δαπανηθούν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για ολόπλευρη υλικοτεχνική στήριξη των σχολείων. Σήμερα υπάρχουν υποδομές, τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό ώστε να διαμορφωθεί υποδομή για δημόσια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που θα σχετίζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

       Εδώ και δύο χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν βάλει βαθιά “το χέρι στην τσέπη” για να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Εδώ και χρόνια οι γονείς, ως φορολογούμενοι πολίτες δεν έχουμε δει ουσιαστικά να επιστρέφει ούτε 1 ευρώ για να στηριχτεί η μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας, με ή χωρίς πανδημία.

          Πάει πολύ ακόμα και τα προσωπικά μεταδεδομένα των παιδιών μας να είναι σε συλλογή – κατοχή – επεξεργασία για εμπορική αξιοποίηση από την Cisco με τις “ευλογίες” τους ΥΠΑΙΘ.

 

Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Να στηριχτεί η δια ζώσης μορφωτική διαδικασία όλων των μαθητών με σχέδιο κάλυψης της ύλης

Να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στις Σχολικές Επιτροπές για αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού ηλεκτρονικών μέσων σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Να ακυρωθεί κάθε όρος της Σύμβασης με την Cisco που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας

 

Ως εδώ.

 Αρκετά πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών μας λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας.

 

 

Αθήνα, 23/3/2021

 

 

1 σχόλιο:

  1. Videoslots1.com - Videoslots1.com - Videoslots.cc
    Videoslots.com Videoslots1.com 유튜브 Videoslots is youtube to mp3 the leading website 메리트 카지노 쿠폰 for videoslot, produced by Vivo Gaming.

    ΑπάντησηΔιαγραφή