Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Σάββατο 5 Ιουνίου 10:30πμ στην πλατεία Ελευθερίας – Ηλιούπολη

 

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, η Ομοσπονδία , ενώνει τη φωνή της με όλες τις κατά τόπους πρωτοβουλίες – συντονιστικά, που διεκδικούν να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Εναντιωνόμαστε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που προωθούν την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ, παίρνουμε σοβαρά υπόψη ότι αντί να παίρνονται μέτρα ώστε να μειωθεί η ρύπανση στην επιβαρυμένη περιοχή μας από τα "Ελληνικά Πετρέλαια" (ΕΛΠΕ) (κι άλλες ρυπογόνες βιομηχανίες), σχεδιάζεται εγκατάσταση Μονάδων Επεξεργασίας επικίνδυνων Υγειονομικών Αποβλήτων στην ΒΙΠΕ Σίνδου με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα φέρει πιο κοντά τον καρκίνο στις γειτονιές μας και στα σχολεία μας !

Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου της "ELPEDISON", στην οποία μεγαλομέτοχος είναι τα ΕΛΠΕ, χωρίς να έχουν λύσει κανένα από τα προηγούμενα προβλήματα που δημιούργησαν, και η κατασκευή ΜΕΑ στη Μαυροράχη που θα τροφοδοτεί με 120.000 τόνους RDF-SRF την καρκινογόνα καύση στο ΤΙΤΑΝ.

Για όλους αυτούς του λόγους αποφασίσαμε  να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα για την ζωή την δική μας και των παιδιών μας. Γιατί οι αγώνες μας δεν παίρνουν αναβολή. Γιατί και μέσα από τις μάσκες, οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά. Γιατί δεν πρόκειται να δεχτούμε για ακόμη μια φορά τα βάρη της νέας κρίσης τους, την χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου και των συνθηκών ζωή μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Σάββατο 5 Ιουνίου 10:30πμ

στην πλατεία Ελευθερίας – Ηλιούπολη

Θα προηγηθεί συγκέντρωση 10:00 πμ στο πάρκο στη Μουσών στον Εύοσμο (πίσω από τη ΔΕΗ) και αυτοκινητοπομπή στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου,  από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σωματείων και φορέων ενάντια στη ΔΥΣΟΣΜΙΑ - ΡΥΠΑΝΣΗ από τα ΕΛ.ΠΕ.

 

Θεσσαλονίκη, 3/6/2021

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου