Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Δεν θα επιτρέψουμε να τσακίσουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr, e-mail: omegokmak@gmail.com

 

Δεν θα επιτρέψουμε να τσακίσουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Την ώρα που η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας άνοιξαν τα χαρτιά τους για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, φέρνουν στη βουλή και το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Φτάνει πια με την κοροϊδία ότι ενδιαφέρονται για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας.

Επιδιώκουν να χειροτερέψουν το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο. Να το μετατρέψουν σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο για τους πολλούς (εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε όλο το Λύκειο, ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων, εθνικό απολυτήριο), με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Την ίδια ώρα, «χτυπάνε» και την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η δήθεν αναβάθμιση και η σύνδεση με την αγορά εργασίας, το μόνο που θα πετύχει είναι να κλείσουν και να συγχωνευτούν δεκάδες ΕΠΑΛ στην Κεν. Μακεδονία, να καταργηθούν ειδικότητες, τα παιδιά μας να αναζητούν δουλειά με ψίχουλα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το «μαύρο» - «άσπρο». Η «ελευθερία πρόσβασης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα περιλαμβάνει περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά μας, και περισσότερες επιλογές για όσους έχουν γεμάτο πορτοφόλι. Η «αναβάθμιση» των ΕΠΑΛ θα περιλαμβάνει υποβάθμιση των πτυχίων και τζάμπα δουλειά.

Ως εδώ!

Αν ήθελαν να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα θα μπορούσαν. Μην ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο, οι Γονείς, μαζί με τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές τους ήδη είναι στο δρόμο για επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων και για το κλείσιμο των τριών Ειδικών Σχολείων στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, διεκδικώντας την κατασκευή νέων σχολείων. Τους προηγούμενους μήνες μπήκαν μπροστά για την εξασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης μεταφοράς των παιδιών μας στο σχολείο, για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς κ.ά.

Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν;

Δεν ξέρουν ότι πρέπει να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια; Ότι πρέπει να κατασκευαστούν νέα σχολικά κα πανεπιστημιακά κτήρια; Να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί; Να εξοπλιστούν τα εργαστήρια; Να μπορεί να αποκτάει ένας νέος επαγγελματικά δικαιώματα μόνο με το πτυχίο του;

Μια χαρά τα γνωρίζουν, γιατί τους τα έχουμε πει, εκατοντάδες φορείς. Και εμείς οι γονείς, και οι εκπαιδευτικοί, και οι μαθητές.

Τα λόγια περισσεύουν.

Όχι απλώς δεν θα επιτρέψουμε να τσακίσουν το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας, αλλά θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, για όλα όσα τους αξίζουν!

*      Συνεχίζουμε την Πέμπτη 18/1, με τη συμμετοχή μας στο νέο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, και των Σωματείων των Εκπαιδευτικών, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Καμάρα.

*      Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων να μπουν μπροστά, να οργανώσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης με τους Συλλόγους Γονέων για το σύνολο των εξελίξεων στην Εκπαίδευση, και να οργανώσουν τον αγώνα για να μπλοκάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί όσα έχουν ανάγκη τα παιδιά μας!

 

Θεσσαλονίκη, 16/1/2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου