Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
e-mail: omegokmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11/2/2016 ανάμεσα στην Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και στο Σωματείο Συμβασιούχων καθαριστών  ̶ καθαριστριών σχολικών κτηρίων.
Συζητηθήκαν θέματα που αφορούν τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, της συνθήκες εργασίας, την καταστρατήγηση του ωραρίου, την έλλειψη υλικών για τον καθαρισμό άλλα και την ποιότητα των απορρυπαντικών που χρησιμοποιούνται.  Ενημερωθήκαμε ότι σε ορισμένους δήμους έχει γίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200-300 ευρώ το μήνα, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις και σε εργασία με μπλοκάκι, άλλα και για την προσπάθεια να περάσει το καθάρισμα των σχολείων σε ιδιώτες.
Η στήριξη της ομοσπονδίας γονέων σε όλα τα δίκαια αιτήματα του σωματείου είναι δεδομένη και η από κοινού δράση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι Αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία τις Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών του κλάδου, απέδειξαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να φέρουν αποτελέσματα: Επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων του κλάδου με την γνωμοδότηση του Σ.Τ.Ε και της εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας, που ζητούσε να συναφθούν συμβάσεις με τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.  Αυτή η απόφαση ήταν πολύ σημαντική για να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, αφού αντίστοιχη απόφαση δεν υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις βάζουν κριτήρια και όρους για την μονιμοποίηση εργαζομένων, το κάνουν για να διαιωνίζεται το αίσχος αυτών των εργολαβικών συμβάσεων.  Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν παιδιά στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους  ̶ ενώσεις γονέων, καθώς και τους τους εργαζόμενους στους δήμους.
Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και αμείβονται όπως τους αξίζει σύμφωνα με τη δουλειά που κάνουν. όχι με ψίχουλα!
Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Γονέων
Περιφ. Κ. Μακεδονίας
Φλεβάρης 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου