Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Email: omegokmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήνουν χιλιάδες μαθητές από λαϊκές οικογένειες χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση, καταργούν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη!

Σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά η Πρόσθετη Διδακτική  Στήριξη (ΠΔΣ) για Λύκεια και ΕΠΑΛ, διότι το Υπουργείο δεν κατάφερε(!) να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια.
Η κυβέρνηση, όπως είπε, επέλεξε να υλοποιήσει μόνο το πρόγραμμα ενισχυτικής για τα Γυμνάσια.  Η αλήθεια όμως είναι ότι ούτε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην μέση της σχολικής χρονιά και πλησιάζει…το Πάσχα.
Το Νοέμβρη του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε την επανέναρξη των παραπάνω προγραμμάτων, τα οποία με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν είχαν πραγματοποιηθεί πέρυσι. Η ανακοίνωση μάλιστα για την επανέναρξη συνοδεύτηκε από διάφορες κορόνες για την ενίσχυση και τη στήριξη μαθητών που προέρχονται από ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.
Το ψέμα όμως «έχει κοντά ποδάρια»!
Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης – Ε.Ε. δεν χωράνε την υλοποίηση ούτε καν στοιχειωδών μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων και των παιδιών τους.
Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δηλαδή δεν έχουν τέλος. Η κυβέρνηση στην πράξη ακυρώνει το μέτρο αυτό, ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ τη μαθητική διαρροή και τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία.
Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα πανελλαδικά περίπου 3000 κενά εκπαιδευτικών και έχουν δημιουργήσει ασφυκτική  κατάσταση στα σχολεία.   
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν έχει όρια!  Όταν η σημερινή κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση  είχε βγει στα «κάγκελα» και υποσχόταν ενισχυτική και ΠΔΣ από το Σεπτέμβρη. Τώρα, ως κυβέρνηση, ακυρώνουν την ΠΔΣ για την οποία μάλιστα είχαν υποσχεθεί χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών.  Η πραγματικότητα είναι ότι από το φετινό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται για το 2016 καμία πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα τόσο για  την στήριξη και την ενισχυτική διδασκαλία αλλά και την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν από συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·        Να ξεκινήσουν άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. σε όλη τη χώρα.
·        Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό.
·        Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι μόνιμοι καθηγητές ώστε την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινήσουν από το Σεπτέμβρη.
·        Μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς
σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
την Τετάρτη, 17 Φλεβάρη, 1:30μ.μ.
στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
(Λεωφ.Γεωργικής Σχολής 65, κτίριο ZEDA)

Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
Φλεβάρης 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου