Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Κατάργηση τμημάτων και νηπιαγωγείων-παράσταση διαμαρτυρίας 29/5/2017ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάργηση τμημάτων και νηπιαγωγείων
Αγαπητοί γονείς,
Οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προχωρούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων νηπιαγωγείων είτε με το πρόσχημα της λήξης των μισθωμάτων των ενοικιαζόμενων χώρων που χρησιμοποιούνταν (περιοχή Νεάπολης –Συκεών), είτε με την αύξηση των νηπίων ανά τμήμα στα 25 – 30, είτε με τη διαφοροποίηση των γεωγραφικών ορίων κα.
Τελευταία, με αποφάσεις της Διευθύντριας ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη κατάσταση, που αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στη διαμόρφωση τμημάτων των νηπιαγωγείων όπου ορίζονται τα γεωγραφικά όρια όχι ανά σχολείο, αλλά ενιαία για τα 2 ή 3 Νηπιαγωγεία του ίδιου χωριού ή της ίδιας γειτονιάς δήμου και μάλιστα στο όνομα του εξορθολογισμού.
Αυτές οι ενέργειες, όπως και οι περσινές, που αφορούν τον ελάχιστο αριθμό συγκρότησης τμημάτων, χτυπούν το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή.  Αποτελεί πρόκληση η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι δήθεν προωθεί τη δίχρονη προσχολική αγωγή, τη στιγμή που κλείνουν τμήματα και καταργούνται θέσεις.
Με αυτές τις αποφάσεις θεωρείται «παιδαγωγικό μέτρο» για τα 4χρονα και 5χρονα παιδιά να στοιβάζονται σε τμήματα των 25 μαθητών, να μετακινούνται κάθε χρόνο από σχολείο σε σχολείο και σε πολλές περιπτώσεις να χρειάζεται να τα μεταφέρουν οι γονείς τους.
Εμείς οι γονείς θεωρούμε ότι :
·         Η προσχολική αγωγή πρέπει να είναι δίχρονη και  υποχρεωτική
·         Απαιτούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων
·         Προσλήψεις μόνιμων νηπιαγωγών
·         Καμία τάξη πάνω από 15 μαθητές για το νηπιαγωγείο

Καλούμε
τους Συλλόγους γονέων και όλους τους γονείς
τη Δευτέρα 29/5/2017 στις 2μμ
σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση  ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
μαζί με τους Συλλόγους Δασκάλων.

ΜΑΙΟΣ  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου