Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες εξετάσεις 2017



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εκφράζοντας το σύνολο των γονιών, εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά της Γ ΄ Λυκείου που δίνουν αυτές τις μέρες τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Είναι όλοι τους Μαχητές, ανεξαρτήτως βαθμού.  Είναι σημαντικό εμείς οι γονείς να πούμε στα παιδιά μας, καθαρά και ξάστερα, ότι:  Ο αγώνας της ζωής δεν σταματά ποτέ, ούτε καθορίζεται από μία μάχη μόνο και μάλιστα μια μάχη εν πολλοίς στημένη.  Ο δρόμος για τη μόρφωση είναι μακρύς και όμορφος, δεν ταυτίζεται με τη "διδακτέα ύλη", είναι όπλο για τους νέους ανθρώπους, γι' αυτό και τους την στερούν.  Πρέπει να την αναζητούν μέσα και έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σχολείου.  Τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές των μαθητών, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σύνολο των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έκοβε και έραβε την εκπαίδευση στα μέτρα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και τη στρατηγική της ΕΕ, παρά τα εύηχα συνθήματα όπως  «πρώτα ο μαθητής», «νέο σχολείο», κ.λπ.
              Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη  συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!
Στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές τις μάχες, ευχόμαστε πρώτα από όλα δύναμη.  Τους θυμίζουμε ότι αυτό που έχει αποτύχει είναι το εκπαιδευτικό και το συνολικότερο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα. Όχι τα παιδιά μας.  Γι' αυτό, πρώτο καθήκον μας είναι η ανατροπή της αδικίας που ζουν τα παιδιά μας ως μαθητές σήμερα, ως φοιτητές και εργαζόμενοι αύριο.

Γραφείο Τύπου
Ιούνιος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου