Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης»



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης»

Συχνά γινόμαστε μάρτυρες στα σχολεία μας να πέφτουν σοβάδες, να πέφτουν εξωτερικά φωτιστικά, σπασμένα τζάμια, λακκούβες στις αυλές κ.α., επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του μαθήματος,  ανεμιστήρας  οροφής  αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε δύο μαθητές. Οι δύο μαθητές τραυματίστηκαν, ένας μαθητής χρειάστηκε ράμματα.
Το περιστατικό αυτό  είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στέλνουμε καθημερινά τα παιδιά μας στο σχολείο με κίνδυνο να χτυπήσουν λόγω  ελλιπούς ελέγχου και συντήρησης των σχολείων. Η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και των κονδυλίων για τις επισκευές των σχολείων έχει αυτά τα αποτελέσματα.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας του», περιμένοντας από τον δάσκαλο ή καθηγητή με “όποιες γνώσεις μηχανικής διαθέτει” να τους υποδείξει τι πρέπει να επισκευαστεί. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και γενικότερα της σχολικής στέγης στην Κεντρική Μακεδονία, αφού εδώ και χρόνια απουσιάζει εντελώς ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων σχολικών αιθουσών και ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο 55% των σχολικών κτιρίων της χώρας δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος, ενώ σε όποια έχουν ελεγχθεί δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και ενισχύσεις των κτιρίων.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και σωματεία διεκδικούν και απαιτούν :
  • Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία.
  • Άμεσα πλήρη αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία σε όλα τα σχολεία
  • Άμεση επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων σχολείων, παίρνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα της επιστήμης και της τεχνολογίας
  • Κεντρικός σχεδιασμός με ευθύνη του υπουργείου παιδείας για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων με την αξιοποίηση των χαρακτηρισμένων οικοπέδων και τον χαρακτηρισμό νέων
  • Γενναία άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών


δημόσιο – δωρεάν –  σύγχρονο σχολείο στη γειτονιά μας.



Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
Σεπτέμβριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου